25 januari 2017

Wist je dat?

Wist je dat…

… iedere aanvraag bij Floor Verrast maatwerk is en helemaal afgestemd op jouw en jullie wensen?

… zelfs als je denkt dat je niet van verrassingen houdt, je het mis hebt? Iedereen houdt er namelijk van volgens Gregory Berns, die voor de Emory University and Baylor College of Medicine een onderzoek heeft gedaan naar de reactie van je brein op een verrassing. Hier uit blijkt dat als iets onverwachts gebeurt, wat geen directe negatieve gevolgen heeft, ons brein hier altijd positief op reageert. Laat je vaker verrassen dus!

… verrassingen goed zijn voor je brein en je lichaam? Als je verrast wordt maak je dopamine aan, een chemische stof die wonderen kan doen voor onze hersenen met inbegrip van het afwenden van slechte gevoelens. “Door het verwelkomen van goede verrassingen in ons leven verbeteren we onze stemming, bouwen we een tolerantie voor onzekerheid en verminderen we angstgevoelens. Je soms laten verrassen helpt het voorkomen en verminderen een depressie” aldus professor Tania Luna.

… je een verrassing ook voor één persoon kan boeken? Geef jezelf dus wat extra “me-time” cadeau en laat je verrassen!

… iedere relatie heeft een goede balans nodig tussen verrassingen en routines. Teveel routine kan zorgen voor een sleur en een verrassing is een perfecte manier om deze te doorbreken. Verrassingen en mysteries stimuleren aantrekkingskracht en opwinding. Oftewel, samen een verrassing ondergaan is goed voor je relatie!

… je brein houdt niet van verveling. Ook al houden we heel erg van onze routines, we willen niet dat het leven saai wordt en we ons vervelen. Een verrassing is dan ook altijd welkom! Lees meer over de psychologie van verrassingen »

 

Laat je ook verrassen! Boek nu.

×

Heb je een vraag?

Klik hieronder op mijn naam om een WhatsApp-gesprek te starten.

× Kan ik je helpen?